Битумни керемиди

битумни керемиди


Битумните керемиди са съставени от различни слоеве, а стъкления воал е точно между два слоя битум. Задължителната минерална посипка се намира върху горния пласт, а от долу има кварцов пясък (същият от който при висока температура се прави стъклото).

За да монтирате правилно и лесно битумните кремиди е много важна основата - покривната обшивка. Тя трябва да бъде суха, почистена и равна.  Дали основата е от шпреплат, дърво, бетон, или друга зависи само от вашето желание.

Покривната основа, е необходимо за е  непрекъсната и равна. Тя може да бъде направена  от плътна дъсчена обшивка от сух материал или от хидрофобни дървесни плоскости. С минимална дебелина на основата – 20 мм.

Полагането започва от стрехата с ивици, на които предварително са отрязани полите. Полагат се върху предварително монтирана надулучна пола, като се залепват към нея. Битумните керемиди се закрепват върху основата на покрива като всяка ивица се заковава с по 5 гвоздея. Следи се за разминаване на снадките между ивиците битумни керемиди в отделните редове. При наличие на самозалепваща ивица залепването става под въздействието на околната температура. При студено време и при ивица за топлинно залепване се нагрява с газова горелка или с горещ въздух.

За оформянето на отвора на отдушника се използва специален елемент, който се заковава над отвора в покрива и старателно се покрива с битумните керемиди. Този отвор осигурява циркулацията на въздуха, който влиза под дъсчената основа през отвори над улука и излиза през отдушника. Така се предотвратява образуването на кондез под дъсчената обшивка.

За оформянето на билото битумните ивици се нарязват на отделни елементи във формата на трапец за да не повдигат следващия слой. Огъват се и се полагат, като всеки елемент се заковава с 4 пирона.

Битумните керемиди са здрав, неизискващ поддръжка, покривен материал, който се произвежда от висококачествени суровини по най-модерна технология. Дългогодишното приложение на битумните керемиди в целия свят доказва качествата им дори при екстремални климатични условия.

Категории: ,

0 Responses to “Битумни керемиди”

Публикуване на коментар

Абонамент

Ние сме наясно, че голяма част от покривите, които се нуждаят от хидроизолация и ремонт са така наречените общи части. Ако вашият е такъв и трудно можете да съберете пари, абонирайте се за нашия сайт и следете всички промоции, отстъпки и новости. Ако пък покривът, който се нуждае от ремонт е само ваш просто се обадете за да получите повече информация на тел. 0878 980 253

Designed by SpicyTricks