Как да си направите къща с 8000 лв.?


Къщичка на хобити вУелс -Креативен дизайн


Днешната статия в раздел Креативен дизайн се падна на една къща създадена за около 3000 паунда, или 8000 лв. от един интелигентен изобретателен мъж от Уелс - Саймън Дейл. 


Как да си направите къща с 8000 лв.?

Като че я е откраднал от местните легенди, или от "Властелинът на пръстените", младият мъж построява от еко материали, къщата в която смята да живее със семейството си.

За нашите географски ширини това е доста екзотична идея, но с темповете на нарастване на еко, селския туризъм и СПА културата, лесно можем пък да откраднем и доразширим идеята на младия мъж, като построим селище за отдих и релакс от подобен тип. Хубави и зелени места в България има много, предприемачи също.

В къщата всичко е от естествени материали-покрива и стените са хидроизолирани

Саймън е изградил къщата от митовете основно с природни материали за около 4 месеца - 1500 човекочаса, като е работил сам.



Къщата е направена на хълм от камък, земя и дърво. Според него топлоизолацията и хидроизолацията на покрива, пода и стените е направена само от слама ( ние предполагаме, че сламата е третирана с един препарат, който не е сред най - екологично чистите, но това е друга тема.)

Разбира се, в къщите е задължително да има ток, вода и камина, затова, най - добре е и с покрива да се направи компромис и се изгради и направи като 100% хидронепромокаем, за да нямате проблеми с влага и мухъл в къщата, които да ви развалят уюта и топлината.

Основната идея е, че с малко креативност и здрав покрив бихте могли да направите сами едно прекрасно местенце за отдих и почивка за вас и семейството си, а защо не и малък семеен селски еко бизнес в стил ХОБИТ.

Категории: , ,

0 Responses to “Как да си направите къща с 8000 лв.? ”

Публикуване на коментар

Абонамент

Ние сме наясно, че голяма част от покривите, които се нуждаят от хидроизолация и ремонт са така наречените общи части. Ако вашият е такъв и трудно можете да съберете пари, абонирайте се за нашия сайт и следете всички промоции, отстъпки и новости. Ако пък покривът, който се нуждае от ремонт е само ваш просто се обадете за да получите повече информация на тел. 0878 980 253

Designed by SpicyTricks